Andet hos kortspil

Kortspil | Kabaler

Regler for kortspillet 31

Kort om spillet 31

Antal Spillere: Vilkårlig
Spilletid: Et hurtigt kortspil
Antal Kort: 52

Kortværdi:

Es = 11, billedkort = 10, øvrige kort = kortenes pålydende værdi.

Kortgivning:

Hver deltager starter med tre kort.

Regler for 31

Det gælder om 'at samle 3 kort i samme kulør, som tilsammen giver 31 point eller så tæt på 31 som muligt. Man kan få 31 med to billedkort + et Es i samme kulør. Hver deltager får tre kort. Resten lægges i en bunke på bordet. Det
øverste kort i bunken vendes, så man kan se det og lægges ved siden af bunken. Dette er starten på bunken, som man trækker fra. Efter tur gør spillerne følgende:
A. Tager et kort ind - enten det øverste fra aftræksbunken eller den anden bunke.
B. Ser efter om de fire kort kan anvendes.
C. Vælger det dårligste kort og lægger det ned med billedsiden opad på aftrækningsbunken. Sådan fortsætter man indtil en deltager lukker spillet.
Sådan lukker man: Når man har tur, kan man lukke efter følgende regler:
A. Har man 31, så lægger man kortene ned og siger 31 og vinder spillet.
B. Har man ikke 31, men er tæt på 31, så kan man "banke" Når man vælger at "banke" så viser man, at man vil lukke, men de andre deltagere har stadig chance for at vinde. Man beholder sine kort til man har tur næste gang. Når man så igen har tur, så lægger man sine kort ned og alle deltagere sammenligner så, hvem der har opnået flest point. Det er ikke tilladt at banke i første omgang. Har man 31, så lægger man ned uden at banke. Den deltager, som har flest point, vinder. Er der lighed mellem den deltager som bankede og andre deltagere, så er det den som bankede, der vinder.